Карлсберг България с отличие по здраве и безопасност

Карлсберг България спечели първа награда в категория „Големи предприятия – Група 2“ в конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа 2022“.

Наградата има за цел да отличи дългогодишните усилия на Карлсберг България в сферата на безопасността и въведените на територията на нашите работни пространства инициативи за осигуряване на здравето и сигурността на служителите. Инициативата е на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" и се осъществява с подкрепата на "Главна инспекция по труда" и Министерството на труда и социалната политика, а отличията бяха връчени в присъствието на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година с цел да покаже кои са най-социално ангажираните компании в страната, които обръщат приоритетно внимание на безопасните и здравословни условия на труд.

„Това отличие е доказателство, че Карлсберг България е пример за отговорен и социално ангажиран работодател, който се грижи за здравето и сигурността на своите служители. Именно хората са наш първи и основен приоритет. Благодарим на всички колеги, които с ежедневните си усилия допринасят за създаването на една по-безопасна и спокойна среда на работа“. – коментира Велина Георгиева, Мениджър Здраве и безопасност в компанията.

От години Карлсберг България полага целенасочени усилия за минимизиране на рисковете и осигуряването на безопасна среда на работа с цел да постигне култура на нулеви инциденти като част от дългосрочната ESG програма на Карлсберг Груп „Заедно към нулев отпечатък и отвъд“. През годините компанията е въвела редица предпазни мерки, вътрешни обучения, комуникационни програми и подобрения в работните процеси и функции на различните отдели с цел да сведе до минимум потенциалните рискове при работа. Осигуряването на здравето и безопасността на всички служители е ключов приоритет и част от глобалната бизнес стратегията на Карлсберг Груп - SAIL’27.