Меню

Над 10 000 бирени опаковки събра Карлсберг България в първата по рода си кампания „Наздраве за природата!“

 

Карлсберг България организира в Шумен мащабна кампания, с която насърчава рециклирането на бирени опаковки с цел намаляване на екологичния отпечатък върху природата. Кампанията е под наслов „Наздраве за природата!“ и е част от политиката на компанията за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност.  

На 3 декември 2016 година жители и гости на Шумен дойдоха на пл. „Освобождение“, за да научат повече за това как едно домакинство може да допринесе за разумното използване на природните ресурси и опазване на околната среда. Всеки желаещ, който върна минимум 6 стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране, в замяна получи еднократно 6 Бомбички Шуменско. Карлсберг България насърчи местните жители да донесат максимално количество опаковки от бира за рециклиране, без значение от конкретната марка или цвят на опаковката, за да покажат своята загриженост към природата и да подпомогнат усилията на компанията за отговорно поведение към заобикалящата ни среда. 

Екип на Екопак България съдейства за разделното сортиране на бирените опаковки и разясни в детайли на всички посетители ползите от рециклирането – чрез интерактивни игри, филми и образователни програми.

Като социално отговорна компания Карлсберг България се стреми да изгражда работните си процеси и продукти съобразно природата и обществото. За една година нашите усилия са спасили от изсичане близо 13 хиляди дървета, спестили са електроенергия, вода и петрол, благодарение на събраните над 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Стъклото може да се рециклира многократно, а една рециклирана стъклена бутилка спестява енергия за 4 часа осветление с 60 W крушка или енергия, с която може да гледате 20 минути телевизия, един компютър да работи 25 минути, а перална машина – 10 минути.

Вярваме, че нашите инициативи ще насърчат хората да живеят още по-екологично и ще възпитат у тях отговорно поведение. Това е първата, но важна крачка в една дългосрочна кампания, която Карлсберг България продължава, за да превърне в традиция. 

Събитието на Карлсберг България се ползва с подкрепата на Община Шумен и „Екопак България“.

DSD_5683.JPG
DSD_5531.JPG
DSD_5817.JPG