Меню

Carlsberg отбелязва 30 години партньорство с Liverpool FC с червен дизайн

Карлсберг България представя на пазара лимитирана серия дизайни зад глобалната марка Carlsberg, посветени на 30-годишното партньорство с един от най-обичаните и успешни клубове в света – Liverpool FC.

В специалните опаковки на Carlsberg кен и оборотна стъклена бутилка от 0.5 л, зеленият цвят на популярния датски пилзнер е заменен с емблематичния червен цвят на Liverpool FC, носейки автографа на водещия голмайстор на клуба за всички времена – легендарният Иън Ръш. Червените дизайни репликират домакинския екип на отбора от сезон 1995/1996, който е и последният сезон от впечатляващата кариера на Ръш в Liverpool.

Дизайнът на Carlsberg цели да отпразнува успешното сътрудничество между марката и клуба, което е най-дългогодишното партньорство във  Висшата лига. Феновете на футбола знаят, че на терена, както и в живота, лоялността е всичко. Ето защо вече 30 години Carlsberg върви рамо до рамо с  Liverpool FC  както в успешните, така и в трудните моменти, а водещ фактор за това е стремежът към съвършенство и любовта към добрия футбол.

За да зарадва феновете на Liverpool FC у нас, Carlsberg стартира национална промоция с ексклузивни футболни награди и лесна механика. Всеки, който закупи бири Carlsberg на стойност поне 5 лв. и регистрира касовата бележка на www.footballmoments.bg, участва в томбола за 1 от 300 броя колекционерски Liverpool фланелки или 1 от 10 броя двойни билета за мач по избор на „Анфийлд“, където се пише легендарната история на клуба.

Специалните червени опаковки на Carlsberg, посветени на Liverpool FC, ще са налични през летните месеци в търговските обекти в цялата страна до изчерпване на количествата.

През 2019 г. Carlsberg съвместно с майстори-пивовари и учени от Лабораторията в Копенхаген разработиха специална червена бира за феновете на Liverpool FC с хмел, отгледан под звуците на записи от емблематични мачове на отбора. Червеният дизайн на етикета, бутилката и течността имаха за цел да отпразнуват решението на Бил Шенкли да облече тима в изцяло червени екипи – защото червеното е цветът на победата. През 2020 г. Carlsberg лансира лимитирана серия „шампионски кенове“, предназначена за футболните фенове в 25 държави по света, включително в България, с които да отпразнува дългоочакваното вдигане на титлата в английското първенство. Червената серия съдържаше емблемата на футболния клуб и подписите на играчите, а думите „от 1847“ (препратка към 173-годишната история на „Карлсберг“) бяха заменени с „Шампиони, 2020 и напред“.

Повече за партньорството между Carlsberg и Liverpool FC можете да откриете на адрес: https://www.carlsberg.com/en/liverpool-fc-carlsberg/

За въпроси и информация: [email protected]