Меню
Ingredients 20

Кои сме ние

Международна компания с дълбоки местни корени

Историята на Карлсберг България започва в далечната 1882 година, когато в Шумен пристига чешкият майстор пивовар Франц Милде и заедно с предприемчиви шуменци поставя началото на една от най-старите пивоварни в България – Шуменско пиво.

След 2002 година Шуменско пиво става част от голямото семейство на световния датски концерн Карлсберг.

През август 2004 година акционерите на компанията гласуват промяна в името на дружеството на Карлсберг България АД. През септември двата завода – Шуменско пиво и Пиринско пиво – обединяват ресурси и активи под името Карлсберг България. 

Днес Карлсберг България е водещ производител на бира в България и една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в бранша. Компанията разполага с две пивоварни – в град Шумен и в град Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в страната.

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Пиринско и Шуменско, международните марки Carlsberg и Tuborg, Zatecky с благороден жатецки хмел от Чехия, френската 1664 Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската абатска бира Grimbergen. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, както и бирения микс Garage в два освежаващи вкуса - лимон и ягода. Компанията има в асортимента си и безалкохолна бира и сайдер под водещите си брандове – Пиринско Безалкохолно Пиво, Пиринско Бодро 0.0%, Somersby 0.0% и Carlsberg 0.0%.

Карлсберг България е част от международната Карлсберг Груп – една от водещите пивоварни компании в света, в която работят близо 30 000 души, а портфолиото й включва 140 марки. 

В Карлсберг България работят над 600 души, в това число всички служители на пивоварните в Шумен и Благоевград, както и административния екип от Централен Офис - София, търговската сила и логистичните центрове в цялата страна. Всички ние споделяме мисията и ценностите на Карлсберг, формирайки силен и сплотен екип. 

600

служители

2

пивоварни

11

марки