Меню
three coworkers in a meeting russia.jpg

Екип

Нашият Борд на директорите е екип от лидери, които работят, за да превърнат Карлсберг България в една още по-успешна, привлекателна и професионална компания.

Войчех Жабински, Изпълнителен Директор на Карлсберг България

Войчех Жабински, Изпълнителен Директор на Карлсберг България

Войчех Жабински управлява компанията от 1 януари 2021 г.

Той започва кариерата си в Карлсберг Груп през 2004 г., като през годините е заемал различни маркетинг и търговски позиции. От 2015 г. той има ключова роля в Управленския екип на компанията в Полша, като постига впечатляващ и устойчив ръст на един от все по-важните пазари в Карлсберг Груп.

Войчех се присъединява към екип на Карлсберг Полша през 2004 г. на позицията Бранд Мениджър и бързо напредва в маркетинг структурата на компанията. През 2009-2010 г. напуска Карлсберг, за да стане Маркетинг директор в Eurocash. Завръща се в Карлсберг Полша през септември 2010 г. като Директор за EURO 2012. През септември 2015 г. Войчех е назначен за Вицепрезидент по маркетинг в Карлсберг Полша, като допринася за успешното развитие на марките на компанията на полския пазар.

 

Анни Никулина, Директор Финанси

Анни Никулина, Директор Финанси

От началото на август 2022 г. Анни Никулина стана част от екипа на Карлсберг България на позицията Директор Финанси. Тя ще ръководи цялостната финансова дейност, спрямо стратегическите цели на компанията и на Карлсберг Груп, като работи активно в сферата на стратегическото планиране и управлението на финансите. Анни се включва в екипа от специалисти, стремящи се към изграждане на успешна култура с ясно дефинирани роли и отговорности съгласно принципите на адаптивност, отговорност и действие, с които Карлсберг България се гордее.

Анни работи в Карлсберг Груп от 22 г. и притежава богат опит, придобит по време на различните назначения в Балтика, както и в регионалния офис на компанията в Азия, където заема централна роля във въвеждането на OCM в Мианмар и Камбоджа. От април 2019 г. досега Анни работи като CEE Regional Finance Director, отговаряйки за финансовото планиране, анализ и отчети за региона, както и за работата, свързана с групови финансови проекти, включително извеждане на OCM на следващо ниво.

Методи Стоянов, Директор Производство

Методи Стоянов, Директор Производство

Методи Стоянов започва своята кариера в Карлсберг България през 2007 г., първоначално като стажант, а след това на постоянна позиция Началник смяна. Година по-късно, той е промотиран на позиция Технолог Пивопроизводство. През 2013 г. обхватът на ролята му е разширен и Методи започва да отговаря за екип Пивопроизводство в Пивоварна Пиринско. През 2014 г. той поема ролята на Ръководител Пивопроизводство и Енергийно стопанство за двете пивоварни на Карлсберг България АД.

От месец септември 2018 година е промотиран на позицията Директор Производство на Карлсберг България, с отговорности за пивоварния процес и в двете пивоварни на компанията - в Шумен и Благоевград.  

 

Красимир Лазаров, Директор Продажби

Красимир Лазаров, Директор Продажби

Красимир Лазаров поема ролята Директор Продажби в Карлсберг България през януари 2022 г. На тази позиция той отговаря за цялостното представяне на Отдел Продажби и за успешното реализиране на стратегическите цели на компанията.

Красимир започва работата си в Карлсберг през 2018 г. като Национален мениджър Ключови клиенти. През годините той допринася за развитието на функцията и за високите резултати на нейния екип. 

Преди да се присъедини към Карлсберг, Красимир е заемал различни търговски позиции в Chipita, Froneri и Nestle. Той притежава бакалавърска степен от СУ "Св. Климент Охридски" и солиден опит в сферата на продажбите, с фокус върху бързооборотните стоки, както и управлението на хора и екипи.

Теодор Несторов, Директор Маркетинг

Теодор Несторов, Директор Маркетинг

Теодор е част от екипа на компанията от месец юли 2014 година. Той работи по различни успешни проекти, сред които лансиране на нови продукти и изграждане на стратегията на марката „Шуменско". В резултат на ръководените от него програми, „Шуменско" преобърна тенденцията в своето развитие - от спадаща към растяща марка - и постигна най-високите пазарни и финансови резултати за последните пет години.

Преди Карлсберг България, Теодор има опит на различни маркетингови позиции в Монделийз България, където е отговарял за едни от най-големите марки и продуктови сегменти на пазара на шоколад и кафе в България.

Теодор има богат опит в маркетинг комуникациите, стратегическото планиране и управлението на екипи.

Анета Сланчева, Мениджър Правни въпроси и съответствие

Анета Сланчева, Мениджър Правни въпроси и съответствие

Анета започва своята кариера в компанията през 2007 г. като ръководител на правната функция. През 2018 г. вследствие на доброто й представяне, тя е повишена на позицията Мениджър правни въпроси и съответствие. Отговорностите й включват правното обслужване на компанията и налагането на етични бизнес практики. Като част от програмата за съответствие на Карлсберг Груп „Live By Our Compass”,  Анета периодично води обучения на персонала в сферите на борбата срещу подкупите и корупцията, правилата за лоялна конкуренция и търговските санкции. Анета има съществен принос за установяването на етичния и лоялен бизнес на „Карлсберг България“, като един от най-важните активи на компанията и част от корпоративното ни ДНК.

Преди да се присъедини към Карлсберг България, тя работи в неправителствения сектор, като оглавява проекти за борбата срещу корупцията и налагане на извънсъдебните механизми за решаване на спорове, а преди това работи в една от най-големите правни кантори в страната. Завършила е Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Международно частно право“. Професионалният й опит включва курсове на института I-Opener по управление на конфликти, даване и получаване на обратна връзка, коучинг за лидери и други.

Бистра Дончева, Директор Човешки ресурси

Бистра Дончева, Директор Човешки ресурси

Бистра Дончева се присъединява към Карлсберг България на позицията Директор "Човешки ресурси" през 2022 г. В тази си длъжност, Бистра ще изгражда и ръководи цялостната стратегия и дейност по управление на човешките ресурси, спрямо стратегическите цели на компанията и на Карлсберг Груп.

Бистра има 16-годишен опит в HR сферата. Преди да стане част от екипа на Карлсберг България, тя работи 14 години в Scania, където последователно е заемала позициите Мениджър Човешки ресурси и Директор Човешки ресурси за България и Румъния.

Завършила е висшето си образование в Университета за Национално и Световно стопанство в гр. София, където придобива бакалавърска степен по Бизнес Мениджмънт. Професионалният й опит включва също така допълнителни курсове, свързани със Стратегическо управление, Управление на промяната, Управление на проекти и други.