Меню

ШУМЕНСКО 100% МАЛЦ Е НОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА 140-ГОДИШНИНАТА НА МАРКАТА

За да отпразнува своя 140-годишен юбилей по забележителен начин, Шуменско лансира на пазара нов продукт – Шуменско 100% Малц, плод на годините експертиза в производството на бира и постоянния стремеж към съвършенство.

Тази година Шуменско, една от най-големите и предпочитани марки на българския пазар, отбелязва своята 140-годишнина под мотото „Жажда за повече“, за да отпразнува майсторството в създаването на висококачествена бира.

Историята на марката започва през далечната 1882 година, когато чешкият пивовар Франц Милде основава пивоварната си в град Шумен с подкрепата на предприемчиви българи. Едва 25-годишни, Милде и петимата шуменски предприемачи бързо стават лидери в бранша. Оттогава пивоварната в град Шумен не е спирала дейността си нито за ден, което я превръща в емблема на българското пивоварство.

Шуменско 100% Малц е освежаващ лагер с 5% алкохолно съдържание. Напитката се отличава с кехлибарен цвят, плътно тяло и уникален характер, а вкусът е богат и разгръща палитра от нюанси от първата до последната глътка. Приятният аромат и плътната пяна гарантират удоволствие при всеки момент на консумация и отличително изживяване, което ще допадне на любителите на нови усещания и на истинския бирен вкус. Вкусовата палитра се дължи на подчертания малцов характер, който придава наситен цвят и плътен характер на пивото. В тази бутилка се обединяват майсторство, опит и четири подбрани съставки - вода, хмел, мая и 100% малц, за да се създаде висококачествено пиво с чист характер.

Шуменско 100% Малц се предлага в стъклена оборотна бутилка от 0.5 л и пластмасова бутилка от 1л с отличителен бял етикет, който символизира чистотата на напитката. Това пиво носи характерния почерк на Шуменско – легендарен вкус, който остава непроменен повече от столетие, но и надгражда вкусовите усещания чрез иновативна рецепта, прости съставки и начин на варене.

„Тайната на добрата бира се крие в качеството на съставките и отговорността към стандартите в пивоварния бранш. Рецептата на Шуменско 100% малц  доказва, че водещи за перфектния бирен вкус са чистите съставки и авторската рецепта, съчетани с майсторството при варенето на бира и стриктния контрол на бирените показатели на всеки етап от производството.“ – казва днес Диана Георгиева, майстор-пивовар в Шуменско.

Малцът и водата са двете основни съставки в производството на бира. Малцът има важно значение на всеки етап от пивоварната технология, тъй като формира изходния материал за ферментацията и играе ключова роля за интензитета на бирата. Най-често използван в индустрията е зърненият малц. Той се приготвя, като зърното се потапя във вода, докато започне да покълва, след което се изсушава в пещ. Така подготвеният малц съдържа ензими, които по време на производствения процес преобразуват нишестето в годни за ферментация захари. Различното време и температура на сушене могат да доведат до различен цвят на малца – с по-тъмния малц се произвеждат по-тъмните и тежки бири, а светлият обикновено се използва при лагер бирите.

За направата на Шуменско 100% Малц се използват два вида малц – светъл малц, допринасящ за плътността на пивото и карамелен малц, отговорен за кехлибарения цвят и балансирания вкус на бирата. Хмелът е съставка, която се добавя в процеса на производство, за да придаде аромата и горчивината на напитката. Маята се добавя на следващ етап от варенето, за да се случи процеса на ферментация. Вследствие на ферментацията се образуват алкохолното съдържание и приятната газировка на бирата.