Меню

Шуменско 100% Малц със златно отличие от Monde Selection 2024

Шуменско 100% Малц получи златен медал в категория „Бира“ на тазгодишното издание на престижния международен конкурс Monde Selection. Наградата е присъдена от независимо жури от експерти, което оценява качеството, вкуса и общите характеристики на различни марки в множество продуктови категории.

Експертите определят Шуменско 100% Малц като „бира, която съчетава традициите с неочакваното удоволствие“, хармонична комбинация от вкусове и аромати, подчертани от изчистения и елегантен дизайн на белия етикет със златни елементи. Журито описва продукта като пиво с отличителен  характер и аромат, който ангажира сетивата още преди първата глътка, запленяваща златиста течност с нежна, пухкава пяна, на която трудно можеш да устоиш.

Продуктът е част от портфолиото на Шуменско от 2022 г., когато марката отбеляза своя 140-годишен юбилей. Шуменско 100% малц е пиво, което е плод на нестихващия стремеж на Шуменско към съвършенство и обединява в себе си 140 години пивоварно майсторство и само четири подбрани съставки – вода, хмел, мая и 100% малц. Бирата представлява освежаващ лагер с 5% алкохолно съдържание, отличителен кехлибарен цвят, плътно тяло и богат малцов вкус, който разгръща палитра от нюанси от първата до последната глътка. 

Продуктът се предлага в стъклена оборотна бутилка от 0.5 л, кен опаковка от 0.5 л и пластмасова бутилка от 1 л с отличителен бял етикет, който символизира чистотата на напитката. Това пиво носи характерния почерк на Шуменско – легендарен вкус, който остава непроменен повече от столетие, но и надгражда вкусовите усещания чрез иновативна рецепта.

Златото от Monde Selection 2024.е поредната награда, която марката добавя към колекцията си от отличия през годините, и с която още веднъж затвърждава изключителните си вкусови качества.

През 2022 година, Шуменско Специално беше удостоено със златен медал от Monde Selection. През 2020 г. Шуменско Тъмно спечели злато, а Шуменско Светло – сребърно отличие от конкурса. През 2019 г. Шуменско стана Бира на годината в рамките на Карлсберг Груп в категория Лагер, като бе отличена сред над 60 вида бири, произвеждани в пивоварните на Карлсберг в цял свят.

За конкурса Monde Selection:

Годишният конкурс Monde Selection оценява изключителни продукти в разнообразни категории като бира, вода и безалкохолни напитки, вино, твърд алкохол и ликьори, диетични и здравословни продукти, козметика и храни. Провежда се вече 63 години и е организиран от Международния институт за качество в Брюксел. Наградите се присъждат въз основа на независима оценка от експертно жури, целящо да разпознае продукти с високо качество и уникални особености. Оценяването в Monde Selection се извършва на базата на резултати от специализирани панели, които анализират както основните характеристики на продукта - рецепта, вкус, цвят, аромат, текстура и послевкус, така и елементи като опаковка, дизайн и общ външен вид.