Меню

Шуменско представя Авторско пиво Трите хмела

Карлсберг България предлага на българския пазар нов продукт с уникална рецепта и автентичен почерк – Шуменско Авторско пиво Трите хмела. То е плод на въображението на Диана Георгиева – майстор-пивовар на Шуменско и гост- пивовар Георги Христов – създател на крафт бира Айляк.

Съчетавайки традицията с новаторството, Шуменско Авторско пиво Трите хмела впечатлява със съвременен прочит на класическия лагер вкус. За пръв път водещ производител на бира си партнира с представител на крафт индустрията, която през последните години набира все по-голяма популярност у нас.

Трите хмела е лимитирано предложение на Карлсберг България от линията Шуменско Авторско пиво за летния сезон на 2021 г. Налично е в търговските обекти в цялата страна в стъклена оборотна бутилка и кен от 0.5 л.

Шуменско Авторско пиво Трите хмела е златист лагер с 4.8% алкохолно съдържание и наситен хмелен аромат, благодарение на комбинацията от три подбрани сорта хмел – Herkules, Magnum и Hersbrucker. Тялото е леко, като същевременно се усеща малцовата сладост от зърното, комбинирана с приятната горчивина от хмела.

 „Създадохме пивка бира с балансиран горчив вкус и светъл кехлибарен цвят. Комбинацията от хмелове придава на течността наситен и приятен аромат. Вкусът на пивото се разгръща с всяка глътка, като оставя усещане за свеж финал. Интересното при него е, че съчетава характеристиките на популярния лагер с подчертания стил на занаятчийските (крафт) бири“ – коментира майстор-пивовар Диана Георгиева.

 „Трите хмела е свеж, златист малцов лагер, обогатен с ароматен хмел. Още с първите глътки можем да усетим благородните аромати на цитрус, билки и подправки, характерни за вложените в него сортове хмел, бавно преминаващи в леко пикантното и медено-горчиво тяло. Надявам се, че пивото ще допадне на любителите на интересните вкусове“ – каза гост-пивовар Георги Христов, създател на популярната крафт бира Айляк.

Комбинацията от три различни вида хмел е това, което оформя уникалния характер на Шуменско Авторско пиво Трите хмела. Хмелът Herkules придава на пивото ясно изразена горчивина с леки цитрусови нотки, вторият вид Magnum допринася за осезаемия хмелен вкус и усещането за свежи билки и подправки, а силно ароматният благороден хмел Hersbrucker се отличава с плодов и флорален характер. Пивото се консумира добре охладено и е подходящо както за самостоятелна консумация, така и в комбинация с лека храна – ядки, салати, бяло месо и риба.