Меню

Шуменско спечели златно и сребърно отиличие от конкурса Monde Selection 2020

Шуменско спечели две награди от тазгодишното издание на престижния конкурс Monde Selection – златно отличие за Шуменско Тъмно и сребърно за Шуменско Светло.

Наградата се връчва от независимо експертно жури, което оценява качествата, вкуса и характеристиките на марки в различни продуктови категории – алкохолни и безалкохолни напитки, вода, бира, козметика, здравословни храни и др. Конкурсът Monde Selection се организира от Международния Институт по качество в Брюксел с цел да отличи продукти с високо качество и уникални характеристики.

Шуменско Тъмно бе оценено от експертите със златно отличие поради своя отличителен вкус, плътно тяло и балансирана горчивина с нотки на препечен малц и карамел.

В категория светъл лагер, Шуменско Светло получи сребърна награда. Тя бе присъдена заради добре балансирания вкус на бирата, нейната приятна горчивина, благодарение на съчетанието на два сорта хмел и легендарна рецепта, доказала своето качество от 1882 г. насам.

Наградата Monde Selection е поредното отличие за Шуменско. През 2019 г. тя стана Бира на годината в рамките на Карлсберг Груп в категория Лагер, като бе отличена сред над 60 вида бири, произвеждани в пивоварните на Карлсберг в целия свят.

Тази година Шуменско представя нова визуална идентичност и комуникационна стратегия на платформата: „Легендарен вкус“. Именно вкусовите усещания и перфектната комбинация на съставките на пивото са в основата на новата концепция.

Кампанията на Шуменско включва телевизионна реклама, дигитална комуникация и рекламни материали, както и специално позициониране в търговските обекти.

 

За конкурса Monde Selection:

Ежегодният конкурс Monde Selection оценява най-добрите продукти в няколко категории – бира, вода и безалкохолни напитки; вино; твърд алкохол и ликьори; диетични и здравословни продукти; козметика и храни. Конкурсът се провежда от 60 години насам и се организира от Международния Институт по качество в Брюксел. Наградите се основават на независима оценка от експертно жури, което има за цел да отличи продукти с високо качество и уникални характеристики. Оценката на Monde Selection се базира на резултати от отделни панели, при които се сравняват основните параметри на продукта като рецепта, вкус, цвят, аромат, плътност и послевкус.