Меню

Шуменско Специално спечели златно отличие от конкурса Monde Selection 2022

Престижният конкурс се организира ежегодно от Международния Институт по качество в Брюксел с цел да отличи продукти с високо качество и уникални характеристики от цял свят.

Наградите на Monde Selection се връчват от независимо експертно жури, което оценява вкуса и характеристиките на марки в различни продуктови категории – алкохолни, нискоалкохолни и безалкохолни напитки, вода, козметика, здравословни храни и др.

Шуменско Специално получи златна награда благодарение на доказания баланс между вкус и послевкус при консумация (над 80% от максимални 100%), наситен аромат, приятна горчивина и отличителна опаковка, които бяха високо оценени от експертите в конкурса. 

Шуменско Специално, познато като Бомбичка, е емблематична за портфолиото на Шуменско лагер бира, която вече 56 години се произвежда единствено в пивоварната на Карлсберг България в град Шумен. Бомбичка носи в себе си автентичния дух на традиционното светло пиво от създаването й през 60-те години на 20 в. Като една истинска икона, тя запазва етикета, дизайна на бутилката  и вкуса си непроменени през годините. Днес Бомбичка е позната и любима на поколения българи.

Тазгодишното отличие не е първото в поредицата от награди за Шуменско Специално. Скоро след лансирането й на пазара през 1966 г., тя става първата бира на борда на БГА Балкан, а през 1967 г. получава първия си златен медал за качество от ежегодния панаир в Пловдив. През годините, Бомбичка продължава да е емблема на пивоварната в град Шумен.

Шуменско неведнъж е печелило отличия от национални и международни конкурси. През 2020 г. Шуменско Светло получи сребърен, а Шуменско Тъмно – златен медал от Monde Selection, а през 2019 г. бе избрана за Бира на годината в рамките на Карлсберг Груп в категория Лагер. През 2021 г. Шуменско Светло бе наградено с една звезда в Категория „Бири – сайдери и алкохолни напитки (с <10% алкохолно съдържание) от международния конкурс Superior Taste Awards в Брюксел.