Меню

Шуменско Червено Злато е новото сезонно предложение

За да отпразнува есенния сезон, една от най-емблематичните български бири – Шуменско, лансира нов продукт – „Шуменско Авторско пиво Червеното Злато“. Пивото се отличава с кехлибарен цвят и мек вкус, който се дължи на карамеления малц в състава.

„Червеното Злато“ е висококачествен лагер, с наситен златисто-червен цвят, богат малцов вкус и лек карамелен аромат, идващ от т.н. карамел малц (Hordeum Vulgare). Този вид малц се отглежда предимно в страни с по-хладен климат като Канада, Русия, Германия, САЩ, Франция и има високи вкусови качества. След обработка намира широко приложение при производството на различни видове храни и напитки.

Благодарение на малца и комбинацията от съставки, „Червеното злато“ има вкус, който гали небцето, и допринася за истинското бирено изживяване. Алкохолното съдържание е 5.5%.Това е вторият продукт под линията „Авторско пиво“, лимитирано предложение за есенно-зимния сезон на 2021г. и неразделна част от платформата на марката „Легендарен вкус“.

За да постигне автентичния вид на Червеното Злато, Шуменско си партнира с популярния шеф-готвач Петър Михалчев, истински познавач на добрия вкус, известен със своята прецизност и майсторство в кухнята. Той е основният съветник по отношение подходящите бирени вкусове за есенно-зимния сезон и правилното им съчетаване със сезонни ястия.

„За мен бе вълнуващо да се включа в създаването на нов продукт с интересни вкусови характеристики като Шуменско Авторско пиво Червеното Злато. Този вид пиво се отличава с наситения си цвят и мекота, които отразяват богатата палитра на есента. Майсторската техника на изпичане разгръща аромата на карамелен малц, придавайки на течността блясъка на червено злато и вкус, достоен за световната кухня“ – коментира известния шеф Михалчев.

Червените и тъмни видове пиво се съчетават чудесно с характерните за студените месеци ястия с червени меса, както и с по-пикантни ястия с наситени сосове и подправки. Перфектна комбинация към тъмните бири са шоколадът и сладкишите, които допълват нюансите на карамел и кафе, и подобряват настроението дори в най-мрачния и студен есенен ден. Тези бири могат да бъдат консумирани както самостоятелно, така и в комбинация с вкусна храна и десерти, а също така да бъдат добавка към рецептите в кухнята – например при сосове за месо, като добавка към хляб, марината или печива.

Шуменско Авторско пиво Червеното Злато вече може да бъде намерено в търговските обекти в цялата страна в стъклена бутилка и кен от 0.5 л.