Меню

Карлсберг България отпуска стипендии за студенти в Пловдив

Съвместно с Университета по Хранителни Технологии в Пловдив (УХТ), Карлсберг България ще отпусне стипендии за двама студенти от университета и ще подпомогне младежите по пътя на професионалното им развитие.

Като част от инициативите на Карлсберг България за привличане и развитие на таланти, от 2020 година, съвместно с Университета по Хранителни Технологии в Пловдив (УХТ) стартираме Стипендиантска програма. Карлсберг България ще отпусне стипендии за двама студенти от университета и ще подпомогне младежите по пътя на професионалното им развитие и придобиването на практически умения в избраната от тях специалност.

Програмата бе официално представена пред студенти и преподаватели от университета под формата на дискусия относно възможностите за кариерно развитие в България. В представянето участие взеха доц. д-р Христо Спасов, заместник-ректор по учебна дейност и академичен състав на УХТ- Пловдив и Методи Стоянов, Директор Производство в Карлсберг България.

„Тази програма е чудесна възможност за младите хора да се ориентират в професионалния си път, да научат нови неща и да изберат своето бъдещо призвание. Днес сме все по-мобилни и отворени към света, но работата в България има редица предимства - като близостта до семейството и приятелите. Важно е студентите да искат да остават тук, в родината си.“ - каза в обръщението си към студентите доц. д-р Христо Спасов.

„Едно от основните предимства на стипендиантската ни програма е шансът реално да участвате в процесите и иновациите в компанията. Това, което ни отличава, е откритата и стимулираща среда на работа, нашето любопитство и стремежът ни всеки ден да сме още по-добри от предишния.“ – сподели и Методи Стоянов.

В рамките на програмата, Карлсберг България ще осигури на студентите лятна практика в пивоварните си в гр. Благоевград и в гр. Шумен. Студентите ще имат възможност да се учат от доказани специалисти в бранша, да се докоснат до магията на пивоварството, както и да натрупат опит в реална бизнес среда. Участниците ще получават месечна стипендия по време на семестрите. След приключване на двугодишната програма, Карлсберг България ще осигури на участниците стаж, подкрепен с индивидуален план за кариерно развитие и възможност за постоянна работа в компанията.

Стипендиантската програма е приложима за всички отдели от Дирекция Производство. Стипендиантите ще могат да се обучават за ценни за бизнес ни позиции, като ръководители или експерти на отделните направления в дирекцията.

За да се включат в програмата, студентите следва да са в трети или четвърти курс от своето обучение по една от следните специалности: Технология на виното и пивото; Анализ и контрол на храните; Химия и микробиология на храните; Автоматика, информационна и управляваща техника; да имат максимум два невзети изпита от следването си до момента, желание за развитие в пивоварните ни, както и успешно да преминат през процеса ни на подбор.

За подаване на документи и повече информация относно процеса на кандидатстване: [email protected]

 

За Стипендиантската програма на Карлсберг България:

Карлсберг България е водещ производител на бира и сайдер у нас. Като социална компания и отговорен работодател, Карлсберг България инвестира в редица инициативи, насочени към развитието на служителите и тяхното здраве и безопасност. Компанията провежда ежегодна Стажантска програма, а също така активно насърчава допълнителното образование и усъвършенстването на уменията на служителите. Стипендиантската програма има за цел да развива младите таланти в България и да им предоставя възможност за старт в кариерата в динамичната индустрия на пивоварството, която продължава да е една от най-модерните и иновативни индустрии в страната.