Меню

Карлсберг Груп с нов Главен Изпълнителен директор от есента

Карлсберг Груп обяви, че от 1 септември 2023 г. Джейкъб Ааруп-Андерсен ще се присъедини към компанията като Главен Изпълнителен директор. На тази позиция той ще замени Кийс Харт, който ще се пенсионира след осем успешни години в Карлсберг.

Джейкъб Ааруп-Андерсен, който е датчанин, се присъединява към Карлсберг след успешна кариера в ISS A/S, където заема позицията на Главен изпълнителен директор от 2020 г. ISS е глобален лидер в управлението на съоръжения с 360,000 служители в 60 страни по света. В ISS, Джейкъб е ръководил финансовите функции и разработването на стратегия с основен фокус върху технологиите и дигитализацията,  устойчивостта и разнообразието, справедливостта и приобщаването. По време на неговото управление, ISS възвръща своя растеж, като резултатите за 2022 година са над очакванията. Преди ISS, Джейкъб заема висши ръководни позиции в Danske Bank и Danica Pension. Преди това, Джейкъб е работил като инвестиционен специалист във фирми като Danske Capital, TPX-Axon Capital, Montrica Investment Management и Goldman Sachs.

Председателят на Надзорния съвет на Карлсберг Хенрик Поулсен коментира: „Като част от нашето текущо планиране и с цел да гарантира приемственост, Бордът премина през цялостна оценка на кандидати за Главни изпълнителни директори от цял свят, като Джейкъб Ааруп-Андерсен безспорно се представя като най-добрия кандидат. Той е изключителен професионалист със силен опит в предоставянето на стойност за акционерите и постигането на органичен и неорганичен ръст в допълнение към приноса му към ESG и процесите на дигитализация.“

„Джейкъб притежава уникална комбинация от отлични стратегически умения, финансова проницателност и дисциплина, глобален оперативен опит и ангажиращ и целенасочен лидерски стил. Радваме се, че той ще ръководи следващия етап от пътя на растеж на Карлсберг и с нетърпение очакваме той да се присъедини към нашия екип.“

Джейкъб Ааруп-Андерсен каза: „Радвам се да се присъединя към Карлсберг – една наистина емблематична компания. Винаги съм се възхищавал на уникалното наследство и силните ценности на Карлсберг и очаквам с нетърпение да надграждам по-нататък върху тази страхотна основа. Силното международно присъствие на Групата, както и нейното портфолио от марки и амбициозна ESG програма, съчетани с дългосрочното мислене и ценностите, свързани с подкрепата на обществото чрез Фондация Карлсберг, са наистина вдъхновяващи. Впечатлен съм от успешното пътуване, което компанията е реализирала през годините. Кийс и ръководният екип са създали солидна основа, както във финансов, така и в стратегически аспект, и аз ще продължа да се фокусирам върху създаването на силна стойност за акционерите. Очаквам с нетърпение да работя с екипа през следващите години, за да ускорим допълнително скоростта ни на растеж и създаването на стойност за тази уникална компания“.