Меню

Превантивни мерки срещу COVID-19 с цел предпазване на служителите и партньорите на Карлсберг България

Във връзка с извънредното положение в страната поради разпространението на COVID-19 (Coronavirus), Карлсберг България предприема допълнителни мерки за сигурност, за да осигури безопасността и доброто здравословно състояние на своите служители и бизнес партньори, като в същото време продължава бизнес дейността си.

В тази кризисна ситуация, е важно да бъдем отговорни както на ниво организация и общество, така и като личности. Именно от нашите споделени усилия зависи способността ни да се справим с бъдещото разпространение на вируса. Ето защо ние, в Карлсберг България, стриктно прилагаме препоръките на Световната Здравна Организация, здравните органи и опита на други компании в рамките на Карлсберг Груп, за да гарантираме здравето и безопасността на всички страни, с които работим.

С цел превенция, осигурихме възможност за работа от вкъщи или дистанционна дейност на нашите служители, работещи в офис, както и на търговските ни екипи. Към момента те продължат да обслужват клиентите ни и да им осигуряват необходимото съдействие и подкрепа.

Предприели сме всички необходими мерки за сигурност, за да могат служителите ни да изпълняват своите дейности в условията на извънредната ситуация  и да се чувстват спокойни за  себе си и за своите близки.

Пивоварните ни в Шумен и в Благоевград продължават работа при засилени мерки за безопасност, хигиена и контрол на достъпа съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика. Всички служители на Карлсберг България са информирани и спазват извънредни предпазни мерки за сигурност на работното място, с цел превенция на COVID-19.

Ограничаването на COVID-19 е наша споделена отговорност. Призоваваме ви към повишено внимание по отношение на здравето и безопасността ви – от това зависи възможността ни да се справим с вируса не само в локален, но и в глобален аспект.

За въпроси и запитвания, моля използвайте Потребителската линия 0800 11 500 или ни пишете на: [email protected]

На разположение на бизнес клиентите ни са техните установени контакти в компанията, с които могат да се свързват по телефон или чрез възможностите на онлайн комуникацията (Skype, Viber).

 

Напомняме ви за основните мерки за защита и източниците на информация:

  ○  Министерство на здравеопазването -  https://www.mh.government.bg/bg/

  ○  Световната здравна организация - https://www.who.int/

  ○  Центрове за контрол на заболяванията - https://www.cdc.gov/

 

Мерки за защита  

Можете да намалите опасността от заразяване или  разпространяване на COVID-19 чрез следните предпазни мерки:

  • Редовно мийте ръцете си с топла вода и сапун или ги почиствайте с дезинфектант на алкохолна основа.

  • Поддържайте поне 1 метър разстояние между себе си и всеки, който кашля или киха, тъй като малките капчици течност от носа или устата, могат да съдържат вирус.

  • Избягвайте да пипате очите, носа и устата си. През деня, ръцете ви докосват множество повърхности, от които могат да се заразят. Веднъж замърсени, ръцете могат да пренесат вируса и той да навлезе в тялото ви през очите, носа или устата.

  • Ограничете външните си контакти и спазвайте дистанция. Избягвайте масови мероприятия и струпвания на много хора на едно място.

  • Останете си вкъщи, ако не се чувствате добре. В случай че имате температура, кашлица, треска и затруднено дишане, потърсете лекарска помощ и се обадете предварително на личния си лекар. Националните и местните власти разполагат с най-актуалната информация за ситуацията във вашия район, връзката с тях е вашият личен лекар.