Меню

Над 10 000 бирени опаковки събра Карлсберг България в първата по рода си кампания „Наздраве за природата!“

320кг. стъклени бутилки за еднократна употреба, 220кг. пластмасови бутилки и кенове, както и 120 каси с оборотни стъклени бутилки събра пилотното издание на кампанията. Карлсберг България организира в Шумен мащабна кампания, с която насърчава рециклирането на бирени опаковки с цел намаляване на екологичния отпечатък върху природата. Кампанията е под наслов „Наздраве за природата!“ и е част от политиката на компанията за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност.

В събота, 3 декември, жители и гости на Шумен дойдоха на пл. „Освобождение“, за да научат повече за това как едно домакинство може да допринесе за разумното използване на природните ресурси и опазване на околната среда. Всеки желаещ, който върна минимум 6 стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране, в замяна получи еднократно 6 Бомбички Шуменско. Карлсберг България насърчи местните жители да донесат максимално количество опаковки от бира за рециклиране, без значение от конкретната марка или цвят на опаковката, за да покажат своята загриженост към природата и да подпомогнат усилията на компанията за отговорно поведение към заобикалящата ни среда. Екип на Екопак България съдейства за разделното сортиране на бирените опаковки и разясни в детайли на всички посетители ползите от рециклирането – чрез интерактивни игри, филми и образователни програми.

„Община Шумен подкрепя природосъобразния начин на живот и разделното събиране на отпадъци. Гордея се, че толкова много шуменци откликнаха на призива да върнат празните си опаковки от бира за рециклиране. Радвам се, че община Шумен е част от това събитие, което нагледно показва, че когато гражданите и бизнеса работят заедно, техните съвместни усилия могат да имат значителна полза за цялото общество и природата“, сподели Найден Косев, заместник кмет в община Шумен.

Като социално отговорна компания Карлсберг България се стреми да изгражда работните си процеси и продукти съобразно природата и обществото. За една година нашите усилия са спасили от изсичане близо 13 хиляди дървета, спестили са електроенергия, вода и петрол, благодарение на събраните над 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Стъклото може да се рециклира многократно, а една рециклирана стъклена бутилка спестява енергия за 4 часа осветление с 60 W крушка или енергия, с която може да гледате 20 минути телевизия, един компютър да работи 25 минути, а перална машина – 10 минути. Убеден съм, че нашите инициативи ще насърчат хората да живеят още по-екологично и ще възпитат у тях отговорно поведение.

Събитието на Карлсберг България се ползва с подкрепата на Община Шумен и „Екопак България“.

Медии

За повече информация, моля свържете се с нас:

Връзки с медии

Tel +3592 4401347 Email [email protected]