Меню

Студенти от HSBA посетиха Карлсберг България: как глобален бизнес работи с локална експертиза

18 студенти от Hamburg School of Business Administration (HSBA) посетиха Карлсберг България, за да се запознаят с дейността на компанията, нейните бизнес практики и ангажимента към устойчивост и иновации.

Посещението на студентите от HSBA подчерта уникалната позиция на Карлсберг България като част от глобалната компания, която успешно съчетава международни бизнес стандарти с дълбоко разбиране на местния пазар. Това съчетание прави Карлсберг България привлекателен работодател за млади таланти, които търсят динамична среда, възможности за развитие и работа с интегрирани бизнес процеси.

“Гордеем се, че Карлсберг България привлича интереса на международни таланти. Посещението на HSBA е възможност за младите професионалисти да получат нови знания, но и как на практика международният опит и локалната експертиза се преплитат в ежедневната ни работа,” коментира Теодор Несторов, изпълнителен директор на Карлсберг България.

Карлсберг България прилага интегрирани бизнес процеси чрез цялостна система за управление, която обединява ключови аспекти от дейността – качество, безопасност, околна среда, маркетинг, търговия, производство, логистика, ESG и HR. Всички процеси са свързани в единна рамка, базирана на международни стандарти, което позволява синхронизация между отдели, проследимост, отчетност и непрекъснато подобрение. Това е в основата на културата на растеж в компанията и я прави предпочитан избор за професионалисти, които търсят динамична кариера в международна среда.

Посещението започна с презентация от Несторов, който представи ключови факти за компанията и стратегическите ни приоритети. Преслава Цачева, Бранд мениджър запозна участниците с водещите ни марки – Пиринско и Шуменско, а Красимир Лазаров, Търговски директор, представи пазарната позиция и търговската стратегия. Участниците се включиха в интерактивна „Бирена Академия“, където научиха повече за съставките, вкусовите профили и културата на консумация на бира, както и как тя се съчетава с различни храни.

Кулминацията на деня бе посещението на пивоварната в Благоевград, където след инструктаж по здраве и безопасност, студентите имаха възможност да проследят отблизо процесите по производство, пакетиране и логистика на бирата.